Universiteit Leiden

nl en

17 december | Actualiteitendag Ondernemingsrecht

Van de Leidse Actualiteitendag Ondernemingsrecht staat alweer de 11e editie op het programma. Verscheidene docenten uit praktijk en wetenschap belichten op deze dag de belangrijkste ontwikkelingen in het ondernemingsrecht.

Leidse Actualiteitendag Ondernemingsrecht

Op donderdag 17 december 2015 staat alweer de 11e editie van de Leidse Actualiteitendag Ondernemingsrecht op het programma.

Verscheidene docenten uit praktijk en wetenschap zullen onder leiding van prof. S.M. Bartman de belangrijkste ontwikkelingen in het ondernemingsrecht belichten.

Zo wordt ingegaan op recente rechtspraak en (komende) wetgeving rond aansprakelijkheid van bestuurders. Waar de wetgever het laat afweten, heeft de Hoge Raad de rechtsontwikkeling betreffende de personenvennootschap in een reeks recente arresten zelf ter hand genomen. Ook dat staat op het programma.

Voorts blijft de verhouding tussen aandeelhoudersovereenkomst en statuten problematisch, zodat daar eveneens aandacht aan wordt besteed. De rechtspraak van de Hoge Raad over de 403-verklaring is in een stroomversnelling geraakt (E-concern, SNS, Bia Beheer); openstaande vragen worden aangestipt. Ten slotte, blijven het enquêterecht en de geschillenregeling onmisbare onderdelen op het palet van deze Actualiteitendag.

Datum: 17 december 2015.
Tijdstip: 14.30 - 21.15 uur.

Meer informatie omtrent het programma Actualiteitendag Ondernemingsrecht 17 december 2015.
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.