Universiteit Leiden

nl en

MicroSafari in Museum Boerhaave

Ga op MicroSafari in Museum Boerhaave en kom alles te weten over infectieziektes en over bacteriën waar antibiotica geen vat meer op hebben. Team Antibiotica Gezocht!, winnaar van de Academische Jaaprijs 2011, heeft een boeiende audiotour samengesteld.

Tastbaar onderzoek

De tour voert u op verrassende en uitdagende wijze langs geschiedenis, heden en toekomst van het antibioticaonderzoek. Via de hoofdtelefoon geven specialisten toelichtingen bij de tentoonstelling. Modern onderzoek wordt zó tastbaar dat het lijkt alsof u zelf in het laboratorium staat.

TBC-huisje

De rondleiding eindigt bij een TBC-huisje, een soort tuinhuisje met open ramen dat op elk moment van de dag naar de zon kon worden gedraaid. Tot aan de ontdekking van antibiotica was kuren in sanatoria en TBC-huisjes de enige behandeling tegen de gevaarlijke infectieziekte tuberculose.

Over de samenstellers

Team Antibiotica Gezocht! bestaat uit medewerkers en studenten van de Universiteit Leiden en de Erasmus Universieit. In 2011 sleepte het de Academische Jaarprijs 2011 in de wacht. Het prijzengeld van 100.000 euro wordt besteed aan les- en practicummateriaal voor scholen en exposities in Artis en Museum Boerhaave.

Zie ook

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.