Universiteit Leiden

nl en

Tom Buitelaar

Universitair docent

Naam
Dr. T.J.A. Buitelaar
Telefoon
+31 70 800 9985
E-mail
t.j.a.buitelaar@fgga.leidenuniv.nl

Tom Buitelaar werkt als universitair docent War, Peace and Justice bij het Institute of Security and Global Affairs aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Tom Buitelaar

Tom Buitelaar is Universitair Docent War, Peace & Justice aan het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden. Hij bestudeert de rol van internationale ingrepen in conflicten, met specifieke aandacht voor hoe de interveniërende partijen vrede en rechtvaardigheid in evenwicht houden. Hij heeft bijzondere interesse in de microdynamiek van deze interventies, de rol van individuele actoren en hoe ze worden geleid door internationale normen. Tom heeft een doctoraat behaald aan het Europees Universitair Instituut en twee masterdiploma's van de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Zijn meest recente publicaties omvatten Assisting International Justice: Cooperation Between UN Peacekeepers and the International Criminal Court in the Democratic Republic of Congo (Oxford University Press), evenals verschillende artikelen in het European Journal of International Relations, Journal of Intervention and Statebuilding en Human Rights Review.

Tom doceert over deze onderwerpen aan de Universiteit Leiden en is tevens de coördinator van de Minor Global Affairs. Tot slot is Tom medevoorzitter van het Dutch Peacekeeping Network, dat NGO's, academici en de Nederlandse ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie bijeenbrengt om de Nederlandse rol in VN-vredesoperaties te overwegen en te verbeteren. Tussen 2023 en 2024 zal hij een Civil War Paths fellow zijn.

Persoonlijke website: tombuitelaar.com.

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs
  • War, Peace and Justice

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Contact

Publicaties

  • Dutch Peacekeeping Network Netwerk van mensen in Nederland die zich met vredesmissies bezighouden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.