Universiteit Leiden

nl en

Simone Rijksen

Pre PhD kandidaat/gast

Naam
S. Rijksen MSc
Telefoon
+31 70 800 9589
E-mail
s.rijksen@fgga.leidenuniv.nl

Simone Rijksen participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre The Hague. Werktitel proefschrift: 'De effectiviteit van professionele leergemeenschappen (PLG’s) als professionaliseringsactiviteit voor leerkrachten in het primair onderwijs'.

Meer informatie over Simone Rijksen

Simone Rijksen heeft gestudeerd aan de Academische Pabo in Leiden, een combinatiestudie van Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden en de Opleiding Leraar Basisonderwijs aan Hogeschool Leiden. In 2015 heeft ze haar master Onderwijsstudies afgerond aan de Universiteit Leiden en is met haar masterscriptie afgestudeerd op het gebied van professionaliseringsactiviteiten voor leerkrachten in het primair onderwijs. 
Sinds enkele jaren is Simone zelf als docent en onderwijsontwikkelaar werkzaam op een school met fulltime hoogbegaafdenonderwijs. Als docent in het primair onderwijs heeft zij aan verschillende professionaliseringsactiveiten deelgenomen met uiteenlopende onderwerpen. 

In het kader van professionalisering, nemen leerkrachten deel aan zogenoemde professionele leergemeenschappen (PLG's). Vanuit persoonlijke interesse, maar ook vanuit de organisatie en professionals in de dagelijkse onderwijspraktijk kwam de behoefte naar voren om meer te weten te komen over het nut en effect van deelname aan PLG's. Dit promotieonderzoek heeft als werktitel 'De effectiviteit van professionele leergemeenschappen (PLG's) als professionaliseringsactivteit voor leerkrachten in het primair onderwijs' waarbij gekeken wordt naar de relatie tussen PLG's en de dagelijkse onderwijspraktijk en het leren van leerlingen. 

Pre PhD kandidaat/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA The Hague

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie