Universiteit Leiden

nl en

Arjen de Vetten

Onderzoeker

Naam
Dr. A.J. de Vetten
Telefoon
+31 71 527 1771
E-mail
a.j.de.vetten@iclon.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-0704-5290

Arjen is onderwijsadviseur en onderzoeker bij het ICLON, Universiteit Leiden. Arjen heeft een brede kennis van en ervaring met algemene didactiek. Daarnaast specialiseert Arjen zich in arbeidsmarktvoorbereiding, methodologie van onderwijsonderzoek (waaronder learning analytics) en de didactiek van statistiekonderwijs (van primair tot hoger onderwijs).

Arjen volgde de bachelor International Economics and Finance aan de Universiteit van Tilburg en Economics (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft functies vervuld als (universitair) docent methodologie en statistiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Leiden en als lerarenopleider rekenen-wiskunde aan de Hogeschool iPabo Amsterdam. In 2018 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam op een onderzoek naar het toerusten van pabo-studenten om statistiek te geven op de basisschool. 

Onderwijs

  • Onderwijsadviseur
  • Docenttrainer

Onderzoek

Arjens eerste onderzoekslijn is gericht op de didactiek van statistiekonderwijs, van primair tot hoger onderwijs. In het bijzonder richt hij zich op de vraag hoe kinderen, scholieren en studenten op een betekenisvolle manier kunnen leren om op basis van steekproeven uitspraken te doen over populaties.

Arjens tweede onderzoekslijn is gericht op de methodologie van onderwijsonderzoek. Voorbeelden van waar hij zich op richt zijn de methodologie van learning analytics-onderzoek (bijvoorbeeld de bijdrage van kwalitatief onderzoek aan learning analytics-onderzoek), ontwerponderzoek en de methodologie van formatieve interventies ('change laboratories').

Onderzoeker

  • ICLON
  • Onderzoek

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B2.41

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.