Universiteit Leiden

nl en

Rowie Stolk

Universitair docent

Naam
Mr. R. Stolk
Telefoon
+31 71 527 1330
E-mail
r.stolk@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-5522-316X

Mr. R. (Rowie) Stolk is als promovenda verbonden aan de Afdeling Staats- en Bestuursrecht van de Universiteit Leiden. Zij doet onderzoek naar de legitimiteit en effectiviteit van procederende belangenorganisaties in het bestuurs(proces)recht. Hiernaast is zij coördinator van en verzorgt zij werkgroeponderwijs binnen het vak Inleiding Bestuursrecht (BA1).

Meer informatie over Rowie Stolk

Onderzoek

Rowie’s onderzoek heeft betrekking op de rol van belangenorganisaties in het recht. Sinds 2017 is zij als promovenda verbonden aan de afdeling Staats- en Bestuursrecht. Haar promotieonderzoek houdt zij zich bezig met de legitimiteit en effectiviteit van procederende belangenorganisaties in het bestuurs(proces)recht. Daarbij beoogt zij het bestuursrechtelijk debat te verrijken aan de hand van inzichten uit het burgerlijk (proces)recht, het staatsrecht, de politicologie, bestuurskunde en Amerikaans onderzoek naar public interest litigation. Met haar artikel ‘Wie zijn zij…?! De representativiteit van procederende belangenorganisaties’ (NTB 2020/8) won zij de Leidse Meijersprijs voor het beste gepubliceerde artikel voor het facultaire onderzoeksprogramma ‘Legitimacy and Effectiveness of Law & Governance in a World of Multilevel Jurisdictions’.   

Onderwijs

Rowie is coördinator van en verzorgt werkgroeponderwijs voor het vak Inleiding Bestuursrecht (BA1). In eerdere jaren verzorgde zij werkgroeponderwijs voor Bestuursprocesrecht (BA3) en Beginselen van de Democratische Rechtsstaat (BA1).

Curriculum vitae

Rowie studeerde Rechtsgeleerdheid en Politicologie aan de Universiteit Leiden. In 2016 behaalde zij haar master diploma Staats- en Bestuursrecht cum laude. Haar masterscriptie ging over de rol van belangenorganisaties in het bestuurs- en burgerlijk procesrecht bij de behartiging van bovenindividuele belangen in geschillen over achterliggende wet- en regelgeving. Tijdens haar bachelorstudie voltooide Rowie met succes het Honours College Law. Naast haar masterstudie was zij student-assistent bij de afdeling Staats- en Bestuursrecht en deed zij namens Leiden mee met de VAR-pleitwedstrijd. Verder is Rowie onder meer actief geweest als paralegal bij het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en als stagiair bij Van der Feltz Advocaten.

 

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B1.38

Contact

Publicaties

  • Juradi Juridisch consulent
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.