Universiteit Leiden

nl en

Rowie Stolk

Promovendus

Naam
Mr. R. Stolk
Telefoon
+31 71 527 1330
E-mail
r.stolk@law.leidenuniv.nl

Mr. R. (Rowie) Stolk is als onderwijs- en onderzoekmedewerker verbonden aan de Afdeling Staats- en Bestuursrecht van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Rowie Stolk

Rowie studeerde Rechten en Politicologie aan de Universiteit Leiden, waar zij in 2016 haar master diploma Staats- en Bestuursrecht cum laude behaalde. Haar masterscriptie ging over de rol van belangenorganisaties in het bestuurs- en burgerlijk procesrecht bij de behartiging van bovenindividuele belangen in geschillen over achterliggende wet- en regelgeving.

Tijdens haar bachelorstudie voltooide Rowie met succes het Honours College Law. Naast haar masterstudie was zij student-assistent bij de afdeling Staats- en Bestuursrecht en deed zij namens Leiden mee met de VAR-pleitwedstrijd. Verder is Rowie onder meer actief geweest als paralegal bij het advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek en als stagiair bij Van der Feltz Advocaten.

Op 1 september 2016 is Rowie begonnen als Onderwijs- en Onderzoekmedewerker bij de afdeling Staats- en Bestuursrecht van de Universiteit Leiden. In die hoedanigheid verzorgt zij onder andere werkgroepen voor de vakken Beginselen van de democratische rechtsstaat (BA1) en Inleiding bestuursrecht (BA1).

Titel onderzoek: We are the world. The changing role of interest groups in the legal system.

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden