Universiteit Leiden

nl en

Paulus Quax

Hoogleraar Experimentele Vasculaire Geneeskunde

Naam
Prof.dr. P.H.A. Quax
Telefoon
+31 71 526 1584
E-mail
p.h.a.quax@lumc.nl
ORCID iD
0000-0002-6853-5760

Paul Quax is Professor in Experimentele Vasculaire Geneeskunde met speciale aandacht voor Experimentele Vasculaire Chirurgie. Hij is bestuurslid (penningmeester) van "Leiden Vascular Medicine" en de Dutch Atherosclerosis Society. Daarnaast is hij coordinator van het coschapblok wetenschapsstage voor de master Geneeskunde bij het LUMC. Hij is "Established Investigator" van de Nederlandse Hartstichting en Fellow van de American Heart Association (FAHA).

Meer informatie over Paulus Quax

Paul Quax is Professor in Experimentele Vasculaire Geneeskunde met speciale aandacht voor Experimentele Vasculaire Chirurgie. Hij is bestuurslid (penningmeester) van "Leiden Vascular Medicine" en de Dutch Atherosclerosis Society. Daarnaast is hij coordinator van het coschapblok  wetenschapsstage voor de master Geneeskunde bij het LUMC. Hij is "Established Investigator" van de Nederlandse Hartstichting en Fellow van de American Heart Association (FAHA).

Experimentele Vasculaire Geneeskunde

Bloedvaten en vaatwandcellen spelen een belangrijke rol bij vele pathofysiologische processen, niet alleen bij atherosclerose, maar ook bij restenose, bypass chirurgie, neovascularisatie, angiogenese, wondgenezing, of bij complicaties bij diabetes type-2. Een bloedvat is meer dan een buis waar bloed door stroomt, het is een complex orgaan met vele functies waarin meerdere celtypes nauw samenwerken op een manier die we maar beperkt begrijpen. Mijn onderzoek is er op gericht om meer inzicht te krijgen in de vasculaire biologie, de pathofysiologishe processen in de vaatwand en processen betrokken bij vasculaire remodeling. Met als doel onze kennis over het functioneren van de vaatwand te vergroten, ten einde gerichte therapeutische interventies te ontwikkelen. In dit translationeel onderzoek is een intensieve en goede samenwerking tussen de pre-klinische en klinische onderzoekers een belangrijke voorwaarde voor succes om de vindingen uit het laboratorium te vertalen naar nieuwe therapeutische mogelijkheden en om deze in de kliniek te kunnen implementeren.

Wetenschappelijke carrière

  • Benoeming: 1 maart 2007:
  • 1986 : Biologie, Radboud Universiteit,
  • 21 maart 1991 : Promotie , Universiteit Leiden, titel proefschrift : Plasminogen activation, extracellular proteolysis and cancer.
  • 20 juni 2008: Oratie , titel : Sleutelen aan Vaten

Prijzen een eervolle benoemingen

Prof.dr. P.H.A. Quax is "Established Investigator" van de Nederlandse Hartstichting en Fellow van de American Heart Association (FAHA)

Hoogleraar Experimentele Vasculaire Geneeskunde

  • Faculteit Geneeskunde
  • LUMC - Medische Faculteit Leiden
  • Divisie 1
  • Heelkunde

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Kamernummer K6-R

Contact

Publicaties

  • Cardiovascular Medicine Lid van Editorial Board als associated Editor
  • Ixaka Lid van de Scientific Advisory Board
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.