Universiteit Leiden

nl en

Niels van Willigen

Universitair hoofddocent

Naam
Dr. N.J.G. van Willigen
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
willigen@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-7940-0717

Dr. Niels van Willigen is als universitair hoofddocent internationale betrekkingen verbonden aan het Instituut voor Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij opleidingsdirecteur bachelorprogramma’s van het Instituut.

Meer informatie over Niels van Willigen

Dr. Niels van Willigen is universitair hoofddocent internationale betrekkingen bij het Instituut voor Politieke Wetenschap van de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij opleidingsdirecteur bachelorprogramma’s van dit Instituut.

Zijn expertise ligt op het gebied van de internationale betrekkingen, buitenlandbeleid, en veiligheidsstudies (in het bijzonder vredesmissies, wapenbeheersing, nucleaire non-proliferatie en Europese veiligheid).

Hij geeft les over deze en aanverwante onderwerpen in het bachelor- en masterprogramma van het Instituut voor Politieke Wetenschap. Zijn publicaties zijn onder andere verschenen in European Journal of International Relations, International Peacekeeping en East European Politics.

Van Willigen coördineert het door de Europese Commissie gefinancierde Jean Monnet Netwerk ‘Reconceptualizing European Power in an Age of Turmoil’ (RENPET). Hij levert regelmatig een bijdrage aan expert bijeenkomsten van het ministerie van buitenlandse zaken en andere organisaties op het gebied van buitenlandbeleid. Ook geeft hij regelmatig les als gastdocent in lesprogramma's voor professionals op het gebied van de internationale betrekkingen en defensiebeleid. Van Willigen is een non-resident senior fellow in the Peace & Security Section van het Global Governance Institute (GGI) en associate researcher bij de European Council on Foreign Relations (ECFR).

Universitair hoofddocent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Politieke Wetenschap

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 5B13

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Budo Ryu Katsu Eigenaar Budo Ryu Katsu (Japanse verdedigingssport)
  • Global Governance Institute Senior Analyst Peace & Security
  • European Council on Foreign Relations Onderzoeker
  • Medezeggenschapsraad IKC De Tjalk Zoetermeer Voorzitter medezeggenschapsraad
  • Medezeggenschapsraad Alfrink College Zoetermeer Lid medezeggenschapsraad
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.