Universiteit Leiden

nl en

Michelle Michels

PhD fellow

Naam
Mr. M. Michels
Telefoon
+31 71 527 7298
E-mail
m.michels@law.leidenuniv.nl

Mr. M. (Michelle) Michels is sinds 1 december 2018 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, afdeling Notarieel recht als PhD-Fellow. Titel onderzoek: De gevolgen van meerouderschap voor de positie van het kind in het erfrecht.

Meer informatie over Michelle Michels

Vakken

Michelle Michels studeerde van 2013 tot en met 2017 aan de Universiteit Leiden en heeft in 2017 de bachelors Notarieel recht en Fiscaal recht voltooid. In 2018 is zij afgestudeerd in de richting Notarieel recht (LLM cum laude). Tijdens haar studie heeft zij praktijkervaring opgedaan in de advocatuur en is zij drie jaar werkzaam geweest als Research & Development medewerker op de juridische afdeling van een handelsonderneming, werkzaam in cosmetica en huishoudelijke producten.

Sinds 1 december 2018 is zij verbonden aan het Instituut Privaatrecht, afdeling Notarieel recht, als promovenda en docent. Zij werkt aan een proefschrift over de erfrechtelijke positie van het kind in een meerouderschapgezin. In de maatschappij bestaan steeds meer verschillende gezinsvormen, zo ook meerouderschap. Het onderzoek richt zich op de gevolgen hiervan voor de positie van het kind in het erfrecht, zowel in de huidige situatie waarin een kind maximaal twee juridisch ouders kan hebben, als ook in de situatie dat juridisch meerouderschap in de wet zou worden opgenomen.

PhD fellow

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Notarieel Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C2.15

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.