Universiteit Leiden

nl en

Mark Noort

Gastmedewerker

Naam
Dr. M.C. Noort
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.c.noort@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-3741-0068

Mark Noort is in september 2020 bij de afdeling Bedrijfskunde aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid komen werken om les te geven en onderzoek te doen op het gebied van recht en psychologie. Zijn onderzoek richt zich op de sociaalpsychologische processen waardoor mensen organisatorische resultaten creëren (bijv. veiligheid, kwaliteit, productiviteit, helpen, organisatorische achteruitgang) met speciale nadruk op hoe een rechtvaardige organisatiecultuur leren kan bevorderen.

Meer informatie over Mark Noort

Mark Noort onderzoekt hoe mensen (on)veilige uitkomsten creëren door hun denken en handelen in relatie tot organisatorische en maatschappelijke risico's.

In zijn rol als Universitair Docent aan de Universiteit Leiden en gastdocent aan de London School of Economics and Political Science doceert hij onder meer over risicomanagement, organisatiegedrag en organisatiecultuur (bv. error management, leiderschap en psychologische veiligheid, veiligheidscultuur). Hierbij leunt hij op meer dan 10 jaar ervaring in de veiligheidswetenschappen (en risicomanagement in bredere zin) binnen de academische wereld en de luchtvaart. Gedetailleerde informatie is beschikbaar op zijn LinkedIn en ResearchGate pagina’s.

Gastmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Bedrijfswetenschappen

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.26

Contact

Publicaties

  • Whistleblowers UK (WBUK) Lid adivsory panel
  • London School of Economics Guest Lecturer
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.