Universiteit Leiden

nl en

Marco Bronckers

Hoogleraar WTO- en EU-recht

Naam
Prof.dr. M.C.E.J. Bronckers
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.c.e.j.bronckers@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-3749-6893

Marco Bronckers is hoogleraar WTO- en EU-recht aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Marco Bronckers

Curriculum Vitae

Marco Bronckers is hoogleraar WTO- en EU-recht aan de Universiteit Leiden. Hij behaalde zijn meesterstitel aan de Universiteit van Amsterdam (1979) en het diploma van "Master of Laws" aan de University of Michigan (1980).

Hij promoveerde tot doctor in de rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam in 1985. Zijn proefschrift is getiteld: ‘Selective Safeguard Measures in Multilateral Trade Relations’. Hij startte zijn carrière als advocaat in 1980 in Washington D.C. Na een stage bij de Juridische Dienst van de Europese Commissie in Brussel, schreef hij zich in aan de Nederlandse balie. In 1990 keerde hij terug naar Brussel, alwaar hij partner was van toonaangevende Nederlandse en Amerikaanse advocatenkantoren. In de zomer van 2009 richtte hij met een aantal collega's zijn eigen kantoor op: VVGB Advocaten/Avocats. Vanaf de zomer van 2016 werkt hij als zelfstandig advocaat te Brussel.

Hij is gespecialiseerd in Europees recht, internationaal handelsrecht en mededingingsrecht. Hij treedt op voor nationale en Europese rechters en WTO-tribunalen in Genève. Naast zijn hoogleraarschap in Leiden doceert hij aan de Universiteit van Barcelona (IELPO programma). Hij is  lid van de redactieraad van het Journal of European International Economic Law (OUP) alsmede Legal Issues of Economic Integration (Kluwer).

Hoogleraar WTO- en EU-recht

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B1.21

Contact

Emeritus hoogleraar WTO- en EU-recht

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Publicaties

  • Balie te Brussel Advocaat
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.