Universiteit Leiden

nl en

Josine Meijerhof

Promovendus

Naam
Mr. J. Meijerhof
Telefoon
+31 71 527 8886
E-mail
j.meijerhof@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
null

Josine Meijerhof is sinds april 2023 verbonden aan het Hazelhoff Centre for Financial Law, onderdeel van het Instituut voor Privaatrecht. Deze promotieplek wordt voor 50% gefinancierd door de Stichting Hazelhoff Van Huet.

Meer informatie over Josine Meijerhof

Josine Meijerhof is cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Leiden in de master Financieel Recht. Daarvoor heeft Josine zowel de bachelor Rechtsgeleerdheid als de bachelor Liberal Arts & Sciences (cum laude) bij Leiden University College afgerond. Tijdens haar studie heeft Josine onder meer vakken gevolgd aan de London School of Economics en stage gelopen binnen de rijksoverheid en de advocatuur.

Sinds april 2023 is Josine verbonden aan de afdeling Financieel Recht van het Instituut voor Privaatrecht. Onder begeleiding van prof. Rank en prof. Raas onderzoekt Josine de verhouding tussen de bancaire zorgplicht en de contractvrijheid. Daarbij richt zij zich in het bijzonder op het opheffen van een betaalrekening van een bestaande klant van een bank of het weigeren een betaalrekening te openen voor een potentiële klant door een bank. Daarnaast is Josine mastercoördinator voor de master Financieel Recht en is zij betrokken bij meerdere vakken binnen deze master.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Financieel Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C2.19

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.