Universiteit Leiden

nl en

Jolien van Breen

Universitair docent

Naam
Dr. J.A. van Breen
Telefoon
+31 70 800 9506
E-mail
j.a.van.breen@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-2776-7132

Jolien van Breen is Universitair Docent bij de onderzoeksgroep Violence and Violence Prevention. Ze heeft een achtergrond in Sociale Psychologie en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het onderzoek van Jolien richt zich op interpersoonlijk conflict en geweld, en in het bijzonder op de sociaal-structurele aspecten van interpersoonlijk geweld. Ook maakt ze deel uit van het interdisciplinaire programma Social Resilience and Security.

Meer informatie over Jolien van Breen

Mijn achtergrond is experimentele sociale psychologie. Mijn huidige onderzoek richt zich op intergroepsconflict en geweld.  Ik ben specifiek geinteresseerd in hoe mensen geweld en conflicten begrijpen, en hoe ze ermee omgaan. 

Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Edinburgh en de Universiteit van Amsterdam voordat ik mijn PhD in Sociale Psychologie behaalde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2017 en 2020 was ik postdoc aan de Universiteit van Exeter (VK). Sinds september 2020 ben ik werkzaam bij de Universiteit Leiden, binnen het stimuleringsprogramma Social Resilience and Security.

 

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs
  • Physical violence and public order

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.09

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.