Universiteit Leiden

nl en

H Lamb

Hoogleraar Radiologie, in het bijzonder moleculaire en metabole cardiovasculaire beeldvorming

Naam
Prof.dr. H.J. Lamb
Telefoon
+31 71 526 9111
E-mail
h.j.lamb@lumc.nl
ORCID iD
0000-0002-6969-2418

Prof. dr. Hildo J. Lamb, MD, PhD (1969) is hoogleraar radiologie en hoofd van de Cardio Vasculaire Imaging Groep (CVIG) bij de afdeling radiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Klinische focus ligt op cardiovasculaire radiologie, thoracale radiologie, mammografie en kinderradiologie. Hij is voorzitter van het Management Team Research, waaronder de Wetenschapscommissie van de afdeling Radiologie van het LUMC. Hij is betrokken bij de bachelor en master geneeskunde aan de Universiteit Leiden. Hij is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR, portefeuille wetenschap en internationale aangelegenheden), bestuurslid van de NVvR sectie Cardiovasculaire radiologie, bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Vasculaire Geneeskunde (NVF). Hij is lid van de wetenschappelijke raad voor medisch specialisten (FMS, Raad W&I), werkgroep lid van de FMS raad zorgevaluatie, Nederlandse vertegenwoordiger in de sectie Radiologie van de UEMS (European Union of Medical Specialists) en lid van de wetenschappelijke raad van de ESR. Hij is adjunct-hoofdredacteur voor cardiovasculaire beeldvorming voor J Magn Reson Imag. Hij is lid van het cardiovasculaire wetenschappelijk programmacomité voor de RSNA.

Meer informatie over H Lamb

Niet-invasieve beeldvorming van hart en bloedvaten

Prof. Lamb is actief betrokken bij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van niet-invasieve cardiovasculaire en abdominale beeldvorming. Zijn belangrijkste focus ligt op de ontwikkeling van cardiovasculaire beeldvormingstechnieken met snelle conversie naar klinische toepassingen, waaronder 3D-beeldvorming, snelle acquisitietechnieken en MR-spectroscopie. Zijn voornaamste onderzoek focus ligt momenteel op ziektes die verband houden met obesitas en diabetes mellitus. Hij is onderzoeksleider van 2 lopende triple-blind gerandomiseerde studies over de effecten van een GLP-1-analoog. Hij is hoofdonderzoeker van een groot multicenter Europees onderzoek naar leversteatose. Onlangs ontving hij een grote subsidie van de Nederlandse Hartstichting voor de RADAR-studie over eerdere detectie van aorta-aneurysma en scheuringsrisico en een Europese subsidie voor ‘NOVA-MRI, voor ontwikkeling van 19F-MRI (ITN, Marie Skłodowska-Curie). Hij publiceerde meer dan 310 peer-reviewed wetenschappelijke artikelen, Sum of the Times geciteerd 13719, H-index 66, i10-index 172.

Wetenschappelijke carrière

  • Promotie, Universiteit Leiden, 24 juni 1998, Titel: 'Magnetic Resonance Imaging and Phosphorus Spectroscopy of the Human Heart'.
  • Hoogleraar Geneeskunde, radiologie met focus op moleculaire en metabole cardiovasculaire beeldvorming, Universiteit Leiden en Leids Universitair Medisch Centrum, 1 november 2012.
  • Oratie, Universiteit Leiden, 3 juni 2013, titel: 'Wisseling van Stof' ('Metabolisme').

Hoogleraar Radiologie, in het bijzonder moleculaire en metabole cardiovasculaire beeldvorming

  • Faculteit Geneeskunde
  • Divisie 2
  • Radiologie

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Contact

Publicaties

  • Philips Consultant AI
  • Industry Partners (Toshiba, Vital, Philips etc) Gast hoorcolleges
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.