Universiteit Leiden

nl en

Femke Bakker

Universitair docent

Naam
Dr. F.E. Bakker
Telefoon
+31 71 527 6188
E-mail
f.e.bakker@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-2827-9317

Femke E. Bakker is universitair docent Politicologie aan het Instituut Politieke Wetenschap.

Meer informatie over Femke Bakker

Femke E. Bakker bestudeert politiek en internationale betrekkingen vanuit een politiek psychologische invalshoek. Haar onderzoeksinteresse gaat uit naar de microfundamenten van democratische vredestheorie, politiek leiderschap, overtuigingssystemen, stressmanagement voor crisisbeslissers en de impact van meditatie op politiek gedrag. Ze onderwijst op het gebied van politieke psychologie, internationale betrekkingen en onderzoeksmethoden.

Momenteel werkt Bakker aan twee onderzoeksprojecten. Can Lovingkindness Meditation Support Tolerant Political Behavior, gefinancierd door de PEACE Grant van het Mind and Life Institute, bestudeert de impact van meditatie op politiek gedrag. Samen met dr. Niels van Willigen onderzoekt Bakker of en hoe de overtuigingen van leiders hun besluitvorming beïnvloeden.

Bakker is associate researcher van de Laboratory of Comparative and Social Research (LCSR) en is tevens redacteur boekbesprekingen voor Acta Politica.

Dr. Bakker studeerde politieke wetenschap aan Universiteit Leiden en promoveerde daar in 2018. Haar promotieonderzoek, onder begeleiding van Prof. dr. Petr Kopecký, dr. Niels van Willigen en dr. Michael Meffert testte de microfundamenten van de democratische vrede theorieën. Haar dissertatie won de ECPR Jean Blondel Prize en ontving een Eervolle Vermelding door de ISPP.

Curriculum vitae Femke Bakker

Universitair docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Politieke Wetenschap

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 5B25

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Lila Meditation Eigenaar Lila Meditation (meditatietraining en coaching)
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.