Universiteit Leiden

nl en

Damien Van Puyvelde

Universitair docent

Naam
Dr. D.T.N. Van Puyvelde
Telefoon
+31 70 800 9500
E-mail
d.t.n.van.puyvelde@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-2991-5856

Damien Van Puyvelde is voorzitter van de Intelligence and Security onderzoeksgroep van het Institute of Security and Global Affairs. Zijn expertise ligt op het gebied van hedendaagse inlichtingen, technologie en cyber security. Zijn bijdragen aan het veld omvatten boeken over Outsourcing US Intelligence (Edinburgh University Press), Cybersecurity: Politics, Governance and Conflict in cyberspace (Polity) samen met Aaron Brantly, een co-edited volume over Researching National Security Intelligence (Georgetown University Press), evenals 20 peer-reviewed artikelen. Damien is momenteel bezig met de afronding van een NWO project over Open Source Intelligence en de oorlog in Oekraïne. Zijn volgende boek, DGSE: France’s Foreign Intelligence Agency, zal worden gepubliceerd door Georgetown University Press.

Meer informatie over Damien Van Puyvelde

Damien Van Puyvelde is voorzitter van de Intelligence and Security onderzoeksgroep van het Institute of Security and Global Affairs. Zijn expertise ligt op het gebied van hedendaagse inlichtingen, technologie en cyber security. Zijn bijdragen aan het veld omvatten boeken over Outsourcing US Intelligence (Edinburgh University Press), Cybersecurity: Politics, Governance and Conflict in cyberspace (Polity) samen met Aaron Brantly, een co-edited volume over Researching National Security Intelligence (Georgetown University Press), evenals 20 peer-reviewed artikelen. Damien is momenteel bezig met de afronding van een NWO project over Open Source Intelligence en de oorlog in Oekraïne. Zijn volgende boek, DGSE: France’s Foreign Intelligence Agency, zal worden gepubliceerd door Georgetown University Press. 

Damien’s carrière heeft een sterk internationaal karakter en hij heeft functies bekleed aan onderzoeksintensieve universiteiten in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland. Van 2020 tot 2023 was hij voorzitter van het grootste netwerk van onderzoekers op het gebied van inlichtingenstudies ter wereld: de Intelligence Studies Section van de International Studies Association. Voordat hij bij de Universiteit Leiden kwam, leidde hij het Scottish Centre for War Studies aan de University of Glasgow. 

Damien zet zich in voor de verspreiding van kennis, zowel binnen als buiten de academische wereld. Hij zit in de redactieraden van Intelligence and National Security, het belangrijkste tijdschrift op dit gebied, en van de onlangs opgerichte Etudes Françaises de Renseignement et de Cyber. Buiten de academische wereld is hij verbonden aan het Institut de Recherche Strategique de l’Ecole Militaire van het Franse Ministerie van Defensie en het onderzoekscentrum van de Noorse Inlichtingenschool. Hij heeft verschillende bijdragen geleverd aan populaire media zoals Le Monde en The Washington Post en assisteerde het International Spy Museum bij hun laatste tentoonstelling. 

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs
  • Intelligence

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Contact

Publicaties

  • Etudes Françaises de Renseignement et de Cyber Member of the scientific committee and editorial board
  • Norwegian Intelligence School Research associate
  • Intelligence and National Security Member of the editorial board
  • University of Glasgow external PhD supervisor
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.