Universiteit Leiden

nl en

Charlotte Vrendenbarg

Universitair docent

Naam
Mr. C.J.S. Vrendenbarg
Telefoon
+31 71 527 7669
E-mail
c.j.s.vrendenbarg@law.leidenuniv.nl

Charlotte Vrendenbarg is sinds 1 april 2011 verbonden aan de sectie IE van het Instituut voor Privaatrecht, afdeling Ondernemingsrecht.

Meer informatie over Charlotte Vrendenbarg

Charlotte Vrendenbarg (1981) is sinds 2011 verbonden aan de sectie IE van het Instituut voor Privaatrecht, eerst als PhD-candidate en sinds 1 februari 2017 als docent. Charlotte is afgestudeerd in de richting Bedrijfsrecht aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van haar bul in 2006 is Charlotte ruim 4 jaar werkzaam geweest als advocaat intellectueel eigendomsrecht in Amsterdam. In 2011 is zij teruggekeerd naar haar alma mater, ditmaal om te werken aan een promotieonderzoek op het terrein van IE-procesrecht. Later dit jaar (2017) hoopt zij te promoveren op het proefschrift ‘Volledige’ proceskostenveroordeling en toegang tot de rechter. Ervaringen met art. 1019h Rv in de IE-praktijk (promotoren: prof. mr H.J. Snijders en prof. mr D.J.G. Visser).  

Charlotte doceert Nederlands- en Engelstalige vakken in de master Ondernemingsrecht en de Advanced Master European and International Business Law. Tevens begeleidt zij bachelor- en masterscripties op het terrein van IE. Charlotte heeft verschillende artikelen geschreven over onderwerpen op het snijvlak van IE en (Europees) procesrecht.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden