Universiteit Leiden

nl en

Andrea Spruijt

Naam
A.M. Spruijt MSc
Telefoon
+31 71 527 3938
E-mail
a.m.spruijt.2@fsw.leidenuniv.nl

Kort CV

Andrea Spruijt studeerde Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden. Voor haar bacheloropleiding deed ze onderzoek naar taalverwerving bij jonge kinderen als onderdeel van de minor ‘Brain and cognition’ en naar het schools functioneren van migrantenjongeren. In 2012 heeft ze de Research Master ‘Developmental Psychopathology in Education and Child Studies’ afgerond met de thesis ‘Vulnerability for autistic traits in boys with Klinefelter syndrome (47, XXY): The role of executive functioning and Theory of Mind’.

Daarnaast heeft ze als academie-assistent voor dr. Sophie van Rijn op het Klinefelter project gewerkt en heeft ze stage gelopen op het ontwikkelingsstoornissen spreekuur van het Ambulatorium verbonden aan de Universiteit Leiden. Hier heeft zij voornamelijk ervaring opgedaan met neuropsychologische diagnostiek.

Sinds 2013 is Andrea werkzaam aan de Universiteit Leiden als promovendus op het onderzoeksproject ‘Talentenkracht’ en als docent.

Onderzoek

Andrea doet momenteel onderzoek naar de ontwikkeling van bètavaardigheden in relatie tot executief en sociaal functioneren van leerlingen in het basisonderwijs en naar de effecten van ouder- en leerkrachtcursussen, gericht op het stimuleren van zelfregulatie en denkkracht van kinderen, daarop.

Registraties

Basisaantekening Psychodiagnostiek

Relevante links

Promotoren

  • Prof. dr. J.T. Swaab
  • Dr. M.C. Dekker

 

Zie Engelstalig profiel Andrea Spruijt

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4A13a

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie