Universiteit Leiden

nl en

Andrea Spruijt

Gast

Naam
Dr. A.M. Spruijt
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
a.m.spruijt@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9556-1254

Andrea Spruijt is werkzaam als postdoctoraal onderzoeker bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Andrea Spruijt

Kort CV

Andrea Spruijt is werkzaam als postdoctoraal onderzoeker bij de Programmagroep Neuropedagogiek en Ontwikkelingsstoornissen. Zij is met haar onderzoek verbonden aan het Selectief Mutisme Expertise Team. Naast haar werk als onderzoeker bij de Universiteit Leiden, werkt Andrea als orthopedagoog in het Cluster 4 basisonderwijs, bij Yulius Lombardia.

Andrea studeerde Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden. Naast haar bacheloropleiding deed ze onderzoek naar taalverwerving bij jonge kinderen als onderdeel van de minor ‘Brain and Cognition’ in het LUMC. In het kader van de Research Master werkte ze aan onderzoek naar het neuropsychologisch functioneren van kinderen met Klinefelter Syndroom, en was ze als stagiaire verbonden aan het ontwikkelingsstoornissen spreekuur van het Ambulatorium. Hier heeft zij voornamelijk ervaring opgedaan met neuropsychologische diagnostiek.

In 2019 promoveerde Andrea op het proefschrift getiteld ‘Curious Minds: Stimulating parent-child interaction to foster neurocognitive functioning in four- to eight-year-olds.’ In haar promotieonderzoek richtte ze zich voornamelijk op het belang van ouder-kind interactie, waaronder het stellen van vragen, voor het executief en sociaal functioneren van kinderen in het basisonderwijs. Daarnaast onderzocht ze de effecten van een oudercursus gericht op het stimuleren van zelfregulatie en denkkracht van kinderen.

Onderzoek

  • Spreekt voor zich: Evaluatie gedragstherapeutische methode “Spreekt voor zich” bij behandeling van selectief mutisme.
  • Spreekt voor zich: Exploring web portal usability.  Gebruikerservaringen van het blended-online “Spreekt voor zich” behandelprogramma.
  • Op kamp! Als spreken niet vanzelf gaat. Een project over de ervaringen van deelnemers aan een zomerkamp voor jeugdigen met selectief mutisme
  • Say the word: Early prevention of social communication anxiety and selective mutism.

Werkdagen

Maandag en dinsdag

Gast

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Neuropedagogiek en ontwikk. stoornissen

Publicaties

  • Yulius Orthopedagoog so cluster 4 Lombardia
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.