Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker in diverse media over de komende ontmoeting tussen Poetin en Kim Jong-un

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal later deze maand de Russische president Vladimir Poetin ontmoeten om een wapendeal te beklinken, zo laten Amerikaanse inlichtingendiensten weten. Remco Breuker, hoogleraar Koreaanse geschiedenis, duidde dit nieuws in diverse media.

‘Als de twee leiders elkaar willen ontmoeten, moet er meer aan de hand zijn. Ik denk daarom dat het plan van begin dit jaar weer op tafel zal komen, waarbij Noord-Korea mensen zal leveren aan Rusland. Er was toen sprake van 50.000 arbeiders die wederopbouwwerkzaamheden zouden ondernemen in de door Rusland bezette gebieden in Oekraïne, dat is nu misschien weer bespreekbaar, zegt Breuker bij vrt.be.

Meer weten?

Lees hier de artikelen in NRC, vrt.be, of het Parool.
Of luister hier naar het interview met Remco Breukers bij BNR Nieuwsradio.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.