Universiteit Leiden

nl en

Simone van der Hof bij RTL Nieuws over de rechten van 'kidfluencers'

Moeders die foto’s of filmpjes van hun kind op Instagram en TikTok zetten en daar ook nog eens flink aan verdienen. Kidfluencers, momvloggers en familievlogs zijn ontzettend populair, ook in Nederland. Maar die kinderen worden door gebrek aan regelgeving amper beschermd. Simone van der Hof, Hoogleraar Recht en de Informatiemaatschappij bij eLaw, sprak hierover met RTL Nieuws.

Van der Hof: 'Vaak begint het met een vlog of een bericht van een kind of van de vader of moeder op Instagram of TikTok. Gewoon, omdat het leuk is. Vervolgens gaan een paar berichten viral en wordt er een beetje geld mee verdiend. Dan komt er een kantelpunt en kun je je afvragen of het plaatsen van online content alleen nog maar hobby is, of dat er een deel van de maandelijkse inkomsten is waar kinderen een bijdrage aan leveren.'

Het volledige artikel is terug te lezen op de site van RTL Nieuws.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.