Universiteit Leiden

nl en

Sara Polak in Het Financieele Dagblad over white supremacism tijdens de Amerikaanse midterms

'White supermacism' is een aanjager van verhalen over verkiezingsfraude, betoogt universitair docent Sara Polak in Het Financieele Dagblad.

‘Net als veel Republikeinen speelt DeSantis al jaren een smerig spelletje door zoveel mogelijk vermoedelijk Democratische kiezers — armen, minderheden, jongeren — uit het stemhokje te houden of te laten stemmen in districten waar ze de facto kansloos zijn. Een belangrijke motivator hierbij is de angst voor ‘2042’: vanaf dat jaar zijn er vermoedelijk meer niet-witte dan witte burgers in de VS’, schrijft Polak over de verkiezingen in Florida.

Meer weten?

Lees het volledige artikel op de website van Het Financieele Dagblad ().

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.