Universiteit Leiden

nl en

Esther van Ginneken in NRC: 'Stop met verdere versobering gevangenissen'

Bezuinigingen in het gevangeniswezen dreigen ten koste te gaan van de veiligheid, ook die van de samenleving, schrijft universitair docent Esther van Ginneken in een opiniestuk in NRC.

Esther van Ginneken

'Minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming, D66) staat voor een grote uitdaging nu is gebleken dat de Dienst Justitiƫle Inrichtingen structureel geld tekort heeft gehad in de afgelopen jaren', begint Van Ginneken haar artikel. 'De minister heeft een aantal radicale bezuinigingsvoorstellen reeds van tafel gewezen in een recente brief aan de Tweede Kamer.'

'Het is ingewikkeld om aandacht te vragen voor het gevangeniswezen wanneer er vele andere prangende dossiers liggen, ook op het bureau van minister Weerwind. Het wel en wee in gevangenissen is minder zichtbaar en betreft ook nog eens mensen die de sympathie van de samenleving verloren hebben. Toch is gevangenisbeleid ook sociaal en veiligheidsbeleid dat heel Nederland treft.'

Lees het hele artikel in NRC.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.