Universiteit Leiden

nl en

Henk te Velde bij ‘NOS Met het Oog op Morgen’ over koopkrachtproblemen

Het kabinet kampt door de stijgende energieprijzen en steeds duurdere boodschappen met grote uitdagingen. Volgens hoogleraar Henk te Velde staan we daarmee aan het begin van een geheel nieuwe politieke situatie, zo vertelt hij in ‘NOS Met het Oog op Morgen’.

‘Je zou kunnen denken dat de oplossing is: we geven gewoon wat meer geld uit, zoals dat de afgelopen tijd ook gebeurd is’, vertelt hij. ‘Logischer lijkt het te zijn dat er echt keuzes worden gemaakt. Als er nu iets wordt gedaan om de koopkracht te stutten, dan zal er misschien ook bedacht moeten worden waar dat geld vandaan moet komen. Dan kom je voor een vraag te staan die vrij fundamenteel is en die, opgeteld bij een aantal andere dossiers, tot een behoorlijke verandering zou kunnen leiden.’

Meer weten?

Luister het hele fragment op de website van NOS Met het Oog op Morgen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.