Universiteit Leiden

nl en

Frits van der Meer bij EenVandaag over bedreigde politici

Frits van der Meer, bijzonder hoogleraar Comparative Public Sector and Civil Service Reform, bespreekt wat de bedreigingen van politici betekent voor de samenleving.

Van der Meer noemt: 'Als het zo diep indringt in je eigen persoonlijke leven, dan krijg je natuurlijk wel reacties van mensen van 'dat doe ik liever niet'. Dus het zorgt er ook voor dat mensen niet meer zelfstandig goed kunnen opereren en dat is een echte bedreiging, ook voor de samenleving.'

Ook vertelt van der Meer: 'Dit is een bedreiging voor de samenleving omdat dan ook politici zich niet meer volledig vrij voelen om zich uit te spreken. En dus ook niet de kwaliteit kunnen bieden die ze denken dat nodig is.' 

Bekijk hier het volledige fragment van EenVandaag.

Frits van der Meer bekleedt de bijzondere CAOP-leerstoel 'Comparative Public Sector and Civil Service Reform' aan het Instituut Bestuurskunde. In zijn onderzoek richt hij zich op de (internationaal en historische vergelijkende) studie van de veranderende omvang en kwaliteit van de publieke dienst in Nederland en het buitenland. In het bijzonder gaat hij in op de positie en benodigde kwaliteiten van ambtenaren, in de context van de opkomst van een (vernieuwd) multilevel governance systeem en daarmee samenhangend een voorwaardenscheppende staat.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.