Universiteit Leiden

nl en

Liselore Tissen in Het Parool over 3D-reproducties van kunstwerken

In de museumwereld wordt soms wat huiverig naar 3D-reproducties van kunstwerken gekeken. De exacte kopieën zouden zelfs tot ‘de dood van de kunst’ kunnen leiden. Onzin, betoogt promovenda Liselore Tissen in Het Parool.

Volgens Tissen kunnen 3D-reproducties juist bijdragen aan de waardering van het originele kunstwerk. ‘Door steeds betere mechanische reproductietechnieken, zoals 3D-printen, augmented reality en virtual reality zijn we niet minder, maar meer geobsedeerd geraakt met het unieke object. Ouderdomstekenen zoals verkleuringen en craquelure zijn hét bewijs voor de echtheid van kunst en de verbinding met het verleden. En dat is wat we allemaal in levende lijve willen zien als we naar een museum gaan.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van Het Parool.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.