Universiteit Leiden

nl en

Frits van der Meer in Trouw over het boerenprotest

Onlangs werden de stikstofplannen van het kabinet gepresenteerd. Als reactie hierop stonden er tientallen boeren op de stoep bij minister Christianne van der Wal. Volgens Frits van der Meer, bijzonder hoogleraar Comperative Public Sector and Civil Service Reform, is deze reactie extreem.

Van der Meer noemt het huisbezoek van de boeren 'een vorm van mentale bedreiging'. Hij ziet een trend die gelijk opgaat met het afnemend vertrouwen in de overheid. Van der Meer: 'We leven sowieso in een wat opgewonden samenleving, mensen hebben een korter lontje'. 'Ook zijn de verwachtingen ten aanzien van het overheidsoptreden heel hooggespannen. Dat maakt de teleurstelling des te groter.'

Lees het hele artikel hier
 

Frits van der Meer bekleedt de bijzondere CAOP-leerstoel 'Comparative Public Sector and Civil Service Reform' aan het Instituut Bestuurskunde. In zijn onderzoek richt hij zich op de (internationaal en historische vergelijkende) studie van de veranderende omvang en kwaliteit van de publieke dienst in Nederland en het buitenland. In het bijzonder gaat hij in op de positie en benodigde kwaliteiten van ambtenaren, in de context van de opkomst van een (vernieuwd) multilevel governance systeem en daarmee samenhangend een voorwaardenscheppende staat.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.