Universiteit Leiden

nl en

Henk te Velde in AD over minister Hugo de Jonge

Minister Hugo de Jonge was dichter betrokken bij de mondkapjesdeal van Sywert van Lienden dan hij aanvankelijk toegaf. In het AD licht hoogleraar Henk te Velde toe waarom het aantrekkelijk was voor De Jonge om niet meteen toe te geven dat hij betrokken was.

Volgens Te Velde is een positieve beeldvorming soms belangrijker dan eerlijkheid in dergelijke kwesties: ‘Als dat element zo domineert, dan is de verleiding groot dingen achter te houden. Als hij meteen had toegegeven wat er was gebeurd, dan ontstaat een andere indruk dan wanneer het via de Wob omhoog moet worden getrokken. Het past wel een beetje in het patroon van De Jonge die almaar dingen roept en onbedachtzaam is en moet gaan repareren.

Meer weten?

Het hele artikel is te lezen op de AD-website

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.