Universiteit Leiden

nl en

Hannah de Mulder en Janet Grijzenhout in Leidsch Dagblad over meertaligheid

Hoogleraar Janet Grijzenhout en universitair docent Hannah de Mulder organiseren voorleesmiddagen voor kinderen waar in een andere taal dan het Nederlands wordt voorgelezen. In het Leidsch Dagblad vertellen ze over meertaligheid bij kinderen.

Lang werd gedacht dat kinderen het best in één taal konden worden opgevoed, maar volgens de onderzoekers biedt meertaligheid juist voordelen. ‘Inmiddels weten we uit grootschalig internationaal onderzoek dat meertaligheid voordelen biedt in bijvoorbeeld de aandachtscontrole van kinderen. In Canada is daar bijvoorbeeld veel onderzoek naar gedaan. Ook is er wetenschappelijk bewijs dat meertalige kinderen juist makkelijker een derde of vierde taal erbij leren", zegt [De Mulder]. ‘Kinderhersenen kunnen meerdere talen goed aan. Sterker nog, je zou kunnen stellen dat hersenen van kinderen die opgroeien met één taal, juist onderprikkeld worden ", voegt Grijzenhout toe.’

Meer weten?

Het hele artikel is te lezen op de website van het Leidsch Dagblad ().

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.