Universiteit Leiden

nl en

Nieuw aflevering podcast SSR Meestervertellers met Reijer Passchier

Door de inzet van kunstmatige intelligentie wordt de uitvoerende macht steeds efficiënter. Tegelijkertijd loopt de rechterlijke macht achter bij deze digitalisering. Hoe erg is dat en wat kunnen we daar aan doen?

Reijer Passchier is universitair docent staatsrecht bij de Open Universiteit en de Universiteit Leiden. Naar aanleiding van zijn boek ‘Artificiële intelligentie en de rechtstaat’ gaat hij in deze podcast in op die verschuivende machtsverhoudingen binnen de trias politica.
Passchier gaat met Daan Langkamp in gesprek over techniek als een sociaal fenomeen en over besluiten die niemand meer kan uitleggen.

Luister via je podcast app, of klik hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.