Universiteit Leiden

nl en

Nanne Timmer over de erfenis van Fidel en Raúl Castro in de Volkskrant

Het Castro-tijdperk is ten einde op Cuba. Raúl Castro heeft het presidentschap overgedragen aan de volgende generatie. In de Volkskrant wordt de erfenis van Raúl en zijn broer Fidel geanalyseerd. Cultuurkundige Nanne Timmer gaat in op de positie van kunst en literatuur onder het bewind van de broers.

Volgens haar zijn kunstenaars nooit geheel vrij geweest in Cuba. ‘Zo kun je zomaar een passage tegenkomen als: “In Cuba bestaat geen censuur. Kijken of dit volgende hoofdstuk erdoorheen komt.” En wie de marges te klein vond, vertrok. Castro zei het zelf in de jaren tachtig: ‘Wie geen revolutionair bloed heeft, kan gaan.’

Meer weten?

Lees het hele interview op de website van de Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.