Universiteit Leiden

nl en

Koen Caminada in de Tweede Kamer over Toeslagen

Na de hoorzittingen over de Toeslagenaffaire, had de Tweede Kamer behoefte om zich door deskundigen te laten adviseren over alternatieven voor het toeslagenstelsel. Hierover vond een rondetafelgesprek plaats op woensdag 2 december 2020 in het gebouw van de Tweede Kamer.

De vragen die tijdens het rondetafelgesprek aan de orde kwamen gingen over:  Hoe groot zijn de problemen van het huidige Toeslagenstelsel? Hoe fundamenteel moet dat stelsel op de schop? Waar moet rekening mee gehouden worden bij het opstellen van plannen om het toeslagenstelsel te vervangen of aan te passen? Welke aanpassing/vervanging is mogelijk zodat de inkomenszekerheid verbetert en de marginale druk daalt?
•    Het Rondetafelgesprek is terug te kijken via de website
•    Position paper Koen Caminada - zie pdf.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.