Universiteit Leiden

nl en

Jan Willem Kakebeeke: innovatie echt op de kaart binnen ons onderwijs

De juristerij staat niet direct bekend om veranderdrift en vooruitstrevendheid. Vakblad Mr. ging in gesprek met enkele voorhoedelopers op het gebied van legal innovation die dit beeld graag bijstellen.

Jan Willem Kakebeeke

'Innovatie staat nu echt op de kaart binnen ons onderwijs', zegt Jan Willem Kakebeeke, manager en docent bij het Center for Legal Entrepreneurship and Innovation in het artikel. 'En terecht, want er zijn veel ontwikkelingen waar we studenten over moeten laten nadenken. De student van nu moet niet alleen veel verstand hebben van digitalisering in het juridische werkveld, maar ook begrijpen wat de impact daarvan is op mens en organisatie. Dat doe je door niet alleen kennis te zenden, maar ze ook te laten experimenteren met zaken als data analyse en smart contracting. Dan ervaar je de werking en de toegevoegde waarde ervan. Daarom organiseren wij ook jaarlijks de Legal Tech Challenge, een competitie waarin studenten werken aan innovatieve, digitale oplossingen voor juridische vraagstukken. Dit soort hybride leervormen is ook hetgeen waar de markt om vraagt.'

Lees het hele artikel in Mr. Online.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.