Universiteit Leiden

nl en

Wetenschappers luiden noodklok: ‘Nederland doet te weinig tegen massa-extinctie’

Een groep Nederlandse wetenschappers maakt zich zorgen over het verlies van biodiversiteit en vindt dat Nederland te weinig doet om massa-extinctie te voorkomen. Onder hen drie Leidse wetenschappers.

Nederland geldt binnen de Europese Unie als groot tegenstander van voorstellen om de biodiversiteit te beschermen, terwijl in de afgelopen vijftig jaar meer dan tweederde van de gewervelde dieren verdween. Reden voor 44 wetenschappers om in een opiniestuk de noodklok te luiden, waaronder Jan Willem Erisman (hoogleraar Milieu en Duurzaamheid), Koos Biesmeijer (groepshoofd bij Naturalis en bijzonder hoogleraar Natuurlijk Kapitaal) en Geert de Snoo (directeur van NIOO-KNAW en hoogleraar Milieubiologie).

Lees hier het opiniestuk: 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.