Universiteit Leiden

nl en

Winnie Gebhardt in het Leidsch Dagblad over vakantie

Gezondheidspsycholoog Winnie Gebhardt merkt dat de behoefte aan vakantie dit jaar groter is dan anders. Dan heeft ze het niet per se over op vakantie gaan, maar over een periode van rust en even niets moeten. Gebhardt in het Leidsch Dagblad over de veranderende coronamaatregelen: 'Die onzekerheid vinden we moeilijk, zeker na een toch al intensief jaar.'

Leidsch Dagblad

Het was een overweldigend jaar voor de meeste mensen. Niet per se altijd en voor iedereen negatief, volgens Winnie Gebhardt. 'Want er zijn ook genoeg mensen die het rustigere leven tijdens de lockdowns als prettig hebben ervaren. Maar het was wel intensief, mede omdat de situatie steeds veranderde.'
Rust na een jaar arbeid is belangrijk, maar rennen en vliegen van de ene bezienswaardigheid naar de ander is niet goed (€, 20 juli)

Winnie Gebhardt is expert in verandering van gezondheidsgedrag. Ze bestudeert de dynamische interactie tussen gezondheidsdoelen en andere persoonlijke doelen. In haar onderwijs ontwikkelen masterstudenten in de cursus Health Promotion and Disease Prevention een interventie die ze vervolgens aanbieden in de Healthy Faculty Days. Inmiddels is de Universiteit Leiden aangesloten bij het netwerk Healthy Universities. 

Eerder in de media

NRC

Winnie Gebhardt vertelt in NRC dat onze identiteit een grote invloed heeft op ons vermogen om gewoontes te veranderen. 'Het is belangrijk dat het nieuwe gewoontegedrag dat we nastreven, past bij de manier waarop we naar onszelf kijken.'
Wie wil je zijn in 2021? (6 januari 2021)

Omroep West

Iets meer dan een derde van de zorgmedewerkers zegt zich te willen laten inenten tegen het coronavirus. Zorgwekkend, volgens minister Hugo de Jonge. Maar Winnie Gebhardt vertelt bij Omroep West dat ze verwacht dat veel twijfelaars het vaccin uiteindelijk toch zullen nemen: 'Benadruk dat mensen het niet alleen voor zichzelf doen, maar ook voor alle mensen om hen heen.'

EenVandaag

Nederland moet in 2040 rookvrij zijn is het plan. Maar mensen van het roken af krijgen lukt maar moeizaam. 'De rokersidentiteit moet eraf', zegt gezondheidspsycholoog Winnie Gebhardt bij EenVandaag.
Helpen neutrale pakjes in de strijd tegen roken? 'Het is goed dat het beeld van stoere man eraf gaat' (5 oktober 2020)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.