Universiteit Leiden

nl en

Ton Liefaard te gast bij NWA-talkshow over jongeren en corona

Woensdagavond 8 juli 2020 nam Ton Liefaard deel aan een talkshow over jongeren en de coronacrisis. Tijdens het programma gingen jongeren en wetenschappers met elkaar in gesprek.

De talkshow, georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda, kwam tot stand naar aanleiding van de oproep van premier Rutte aan de jongeren in Nederland: 'Kom met jullie ideeën en vragen, want jullie zijn de volwassenen van de toekomst.'

Bekijk hieronder de gehele talkshow (tekst gaat door onder de video):

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Tijdens de talkshow spraken vijf wetenschappers met jongeren over de vragen die jongeren de komende periode graag beantwoord zouden zien. Ton Liefaard sprak met Mohamed Guled (17 jaar) over de vraag hoe jongeren het beste bereikt kunnen worden, zodat zij werkelijk serieus betrokken kunnen zijn bij besluitvorming die hen raakt. Belangrijk daarbij is hoe je ook jongeren in achterstandsposities bereikt. Samen met UNICEF Nederland zal Ton Liefaard daar de komende periode onderzoek naar doen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.