Universiteit Leiden

nl en

Mariëlle Bruning: regering moet regie houden over jeugdzorg

Slachtoffers van geweld in de jeugdzorg krijgen per persoon 5000 euro compensatie als tegemoetkoming voor het leed. Dat heeft het kabinet bekendgemaakt naar aanleiding van aanbevelingen van de commissie-De Winter.

Mariëlle Bruning

De commissie, die vorig jaar een rapport presenteerde over geweld in de jeugdzorg sinds 1945, is tevreden over de compensatieregeling voor slachtoffers, maar teleurgesteld over de rest van de maatregelen. 'Wij hebben aanbevelingen gedaan over hoe het nu en in de toekomst beter kan in de jeugdzorg', zegt commissielid en hoogleraar Jeugdrecht Mariëlle Bruning. 'De ambitie van het kabinet op deze punten is erg laag en op sommige punten erg vaag.'

Het zijn heel veel woorden, maar ze zeggen weinig, volgens Bruning. 'Er wordt vooral doorverwezen naar de brancheorganisaties, maar wij vinden dat de regering de regie moet houden. De regering moet met plannen komen over wat gaan doen om dit niet weer te laten gebeuren.'

Bruning vertelde erover op de volgende platforms:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.