Universiteit Leiden

nl en

Archeoloog Rachel Schats op Science071 over malaria in Middeleeuws Nederland

Osteoarcheoloog Rachel Schats onderzoekt sporen van malaria in oude skeletten. Hoewel malaria als ziekte niet is terug te zien in botmateriaal, kun je wel sporen ervan terugvinden, bijvoorbeeld in de vorm van porositeit ontstaan door de bloedarmoede die door de ziekte wordt veroorzaakt. Rachel was te gast in het programma Science071 op Radio Sleutelstad.

Verder lezen?

De Universiteit Leiden kreeg in 2011 de skeletten van een begraafplaats in Middenbeemster in het beheer. Maar wat moet je met al die botten en schedels? Nou, meer dan je denkt. Sinds de opgraving regent het interessante wetenschappelijke ontdekkingen op de Faculteit der Archeologie. Rachel Schats vertelt erover.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.