Universiteit Leiden

nl en

Aandacht voor boek Luuk van Middelaar in Frankfurter Allgemeine Zeitung

In een artikel over Ursula von der Leyen, de Duitse politica die door de Europese Raad naar voren is geschoven als kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie, wordt het boek 'Vom Kontinent zur Union. Gegenwart und Geschichte des vereinten Europa' (2016) van Luuk van Middelaar aangehaald.

Luuk van Middelaar

Het artikel gaat over de nieuwe verdeling van de macht in Brussel en hoe deze tot stand is gekomen. In het artikel wordt gesteld dat je de nieuwe machtsverdeling kunt betreuren, maar dat het naïef zou zijn om je ogen te sluiten voor de aanleiding. 'In zijn boek Vom Kontinent zur Union. Gegenwart und Geschichte des vereinten Europa heeft Luuk van Middelaar, historicus en hoogleraar EU-recht, in detail beschreven welke gedaanten de Europese integratie heeft ondergaan.'

Lees hier het hele artikel (Duitstalig).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.