Universiteit Leiden

nl en

Blijft maximale verhuurtermijn Airbnb zestig dagen?

Airbnb wil dat de maximale verhuurtermijn in Amsterdam zestig dagen blijft. Wethouder Laurens Ivens (SP) is het hier niet mee eens. Hij wil dat de verhuur via Airbnb verder aan banden wordt gelegd, net als in andere grote wereldsteden.

Tom Barkhuysen.
Tom Barkhuysen

Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad wil de maximale verhuurtermijn terugbrengen naar dertig dagen. Tom Barkhuysen, hoogleraar staats- en bestuursrecht, geeft in een artikel in Het Financieele Dagblad aan dat een verbod of inperking op het verhuren van hele woningen via Airbnb goede kans maakt. ‘Heel veel eigendom wordt al gereguleerd. Rechters gaan daar vaak in mee. Het wordt juridisch pas lastig als een regel ongelijke behandeling geeft of echt niet is uit te leggen is. Daarvan lijkt hier geen sprake.’

Kunt u het artikel niet raadplegen op FD.nl? Het artikel is ook verschenen in LexixNexis.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.