Universiteit Leiden

nl en

Bart Custers in Trouw over camera’s in reclamezuilen

Vorige week bleek dat tal van reclamezuilen op Nederlandse stations verborgen camera’s bevatten. Deze camera’s houden onder meer bij hoe lang en hoeveel voorbijgangers naar de aangeboden reclame kijken.

Dat is een ernstige overtreding van de privacywetgeving, schrijft Bart Custers, hoofd onderzoek van eLaw, het centrum voor recht en digitale technologie in dagblad Trouw ( 9 september 2017, p. 27). Op tenminste vier punten voeren de NS, als beheerder van de stations en Exterion Media, het bedrijf dat de reclamezuilen exploiteert een onjuiste redenering. De camera’s mogen niet verborgen zijn, het maakt niet uit of beelden al dan niet worden opgeslagen, het maakt niet uit of er beeldmateriaal of andere gegevens worden vastgelegd en ook in de publieke ruimte kan de privacy in het geding zijn.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.