Universiteit Leiden

nl en

‘Macron heeft op het wereldtoneel tot nu toe een vrijwel foutloos parcours gereden’

De eerste honderd dagen van de Franse president Emmanuel Macron in het Élysée zijn achter de rug. Het valt op dat zijn populariteit keldert en dat terwijl de vuurdoop op komst is. Het traditionele stakingsseizoen is op komst. Toch is er voor zijn optreden in het buitenland veel waardering.

Volgens Luuk van Middelaar, hoogleraar Grondslagen en praktijk van de Europese Unie en haar instellingen, heeft Macron op het wereldtoneel tot nu toe een vrijwel foutloos parcours gereden. Dit geeft hij aan in een artikel op Nu.nl. ‘Hij was zeer onervaren - een jong gastje eigenlijk - maar hij is er toch in geslaagd om zich in te vechten. Zijn optreden straalt uit: 'Ik ben niet naïef, ik besef dat het in de internationale politiek ook gaat over absolute macht.'"

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.