Universiteit Leiden

nl en

Groot deel zzp'ers betaalt geen inkomstenbelasting

Dankzij een groot scala aan aftrekposten werden de eerste 24.000 euro van de verdiensten van zzp’ers vrijgesteld van inkomstenbelasting. Volgens Koen Caminada, hoogleraar empirische analyse van sociale en fiscale regelgeving, zijn de ‘hogere kosten van zzp’ers een argument voor het betalen van minder belasting, maar niet in de mate zoals het nu het geval is’.

Caminada geeft op Nu.nl aan dat de belastingvoordelen voor zzp’ers deel gecompenseerd worden door het feit dat ze zich niet kunnen verzekeren tegen bijvoorbeeld ziekte en werkloosheid. Ook moeten ze voor hun eigen pensioen zorgen. Veelal kunnen zzp’ers zich niet verzekeren voor deze zaken door de hoge premies.  Caminada: ‘Die hogere kosten zijn een argument voor het betalen van minder belasting - maar niet in de mate zoals nu het geval is.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.