Universiteit Leiden

nl en

Rick Lawson noemt Turkse stap 'kansloos'

Rick Lawson, hoogleraar Europees recht, geeft in een interview met de Volkskrant aan dat hij niet gelooft dat een Turkse klacht bij het Europees Hof voor de mensenrechten succesvol zal zijn.

In het interview met de Volkskrant zegt Lawson: 'Een klacht bij het hof is kansloos. De klacht zou direct niet ontvankelijk worden verklaard door het Hof omdat het hof alleen klachten in behandeling neemt als alle nationale rechtsmiddelenzijn uitgeput.'

Volgens Lawson lijkt het meer een loos dreigement. Zeker als het klopt dat de Turkse premier Binali Yildirim binnenkort daadwerkelijk om de tafel gaat zitten met premier Rutte. 'Als dat waar is, dan is het dreigement om naar het Europees Hof te stappen echt alleen maar voor de bühne', aldus Lawson.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.