Universiteit Leiden

nl en

Partijen pakken ZZP'ers via achterdeur voordeel af - Artikel FD

Koen Caminada over de zelfstandigenaftrek in het Financieele Dagblad van 23 februari 2017.

Onder fiscalisten en arbeidseconomen is de steun om de zelfstandigenaftrek te beperken of af te schaffen groot. Met het fiscale voordeel kunnen zzp'ers geld opzij zetten voor het pensioen en zich verzekeren voor arbeidsongeschiktheid, was het idee. In de praktijk gebruiken zzp'ers het fiscale voordeel ook om te concurreren met werknemers. Zzp'ers kunnen bovendien aanspraken maken op de mkb-winstaftrek. Koen Caminada, hoogleraar empirische analyse van sociale en fiscale regelgeving aan de Universiteit Leiden, zegt dat de combinatie uit de hand is gelopen. 'De zelfstandigenaftrek moet worden afgebouwd, dat blijkt uit alle beleidsevaluaties en analyses.'

Het volledige artikel is te lezen op de website van Het Financieele Dagblad. Hiervoor dient u eerst in te loggen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.