Universiteit Leiden

nl en

Simone van der Hof: 'Respect voor elkaar beste middel tegen cyberpesten'

Cyberpesten is aan de orde van de dag. Echter, pesten via Instagram, roddelen op Facebook of een klasgenoot uitsluiten van de Whatsappgroep is niet strafbaar. Juridisch optreden tegen cyberpesten blijft dus lastig.

Simone van der Hof, hoogleraar recht en informatiemaatschappij, beaamt dit in een interview met Trouw. Volgens Van der Hof is strafrecht niet het geëigende middel tegen cyberpesten. 'Het gaat vaak om complexe sociale processen. Pesten kan over en weer gebeuren en vaak spelen omstanders een belangrijke rol.' Volgens Van der Hof is strafrecht de laatste middel in de strijd tegen cyberpesten. Het probleem moet bij de wortel worden aangepakt. We moeten 'respect leren hebben voor elkaar'.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.