Universiteit Leiden

nl en

Pim Rank op BNR Nieuwsradio over verhoging boetes financiële sector

Uit een wetsvoorstel dat vorige maand naar de Tweede Kamer is gestuurd, blijkt dat Minister Dijsselbloem van Financiën voornemens is de boetes te verhogen voor ondernemingen die regels in de Wet op het financieel toezicht (Wft) overtreden.

Het wetsvoorstel strekt tot implementatie van de nieuwe Europese Verordening en Richtlijn Marktmisbruik. Voor ernstige overtredingen geldt dat de maximumboete wordt verhoogd van 4 naar 5 miljoen euro. Bij recidive kan de boete worden verdubbeld tot 10 miljoen. Bij grote ondernemingen betreft de maximumboete 10% van de omzet. Blijkens de Memorie van Toelichting moet van de verhoging van de boetemaxima een afschrikwekkende werking uitgaan.

Op BNR Nieuwsradio reageerde professor Pim Rank op het voorstel.

Luister het fragment hier terug

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.