Universiteit Leiden

nl en

Mariëlle Bruning in diverse media over de falende jeugdhulp rond de 8-jarige Sharleyne

Op woensdag 17 december zond Zembla een documentaire uit over de zaak Sharleyne. De bijdrage van Mariëlle Bruning is in diverse media opgepakt.

"Sharleyne is nog maar acht jaar als vorige jaar zomer een abrupt einde aan haar leven komt. Het meisje wordt midden in de nacht door een buurman levenloos aangetroffen, onderaan hun flat in Hoogeveen. Ze heeft een pyjamaatje aan en naast haar ligt een knuffel.

Sharleyne woonde samen met haar moeder op de tiende verdieping. Met haar vader heeft ze een omgangsregeling. Tot op de dag van vandaag is nog steeds niet duidelijk of het kind van de flat is gevallen, gesprongen of geduwd. Wel maakt de burgemeester meteen bekend dat het gezin al jaren bekend is bij de (jeugd)hulpverlening. Bij velen rijzen dan ook vragen: wat was dan de rol van de hulpverlening? Wat was er met het gezin aan de hand? En hoe kan het, dat niemand dit drama heeft weten te voorkomen?"

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.