Universiteit Leiden

nl en

Jaap van den Herik bij de Nieuwsshow op NPO 1 over de film ‘The Imitation Game’

Jaap van den Herik is hoogleraar recht en informatica én directeur van het Leiden Center of Data Science. Hij heeft de film al gezien en is te gast in de uitzending. Tijdens WO2 gaf de wiskundige Alan Turing in het diepste geheim leiding aan een groep knappe koppen in Groot-Brittannië. Hun opdracht was het kraken van de zogenaamde Enigma-code die de nazi’s bij het versleutelen van hun radioberichten gebruikten. Het kraken van deze code wordt gezien als één van de belangrijkste redenen dat de geallieerden de overwinning behaalden. Hierover gaat de speelfilm 'The Imitation Game'.

Het fragment beluisteren? Beluister het hier online:
Radio 1 - The Imitation Game

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.