Universiteit Leiden

nl en

Honours Academy

Onderwijs

Het honoursonderwijs is voor scholieren en studenten en docenten van verschillende faculteiten, waardoor het onderwijs vanaf het eerste moment multidisciplinair is. Op die manier wordt aan studenten een extra uitdaging geboden naast hun reguliere studie. Het onderwijs wordt gekenmerkt door kleinschaligheid, een persoonlijke aanpak en een blik op de (onderwijs)toekomst.

Multidisciplinair

Aan de programma's van de Honours Academy nemen scholieren en studenten uit alle vakgebieden deel, waardoor een omgeving ontstaat waarin kennis uit verschillende disciplines wordt gedeeld. Daarnaast worden docenten gestimuleerd om onderwijs te geven met collega's van andere studierichtingen, waardoor ook in het onderwijs veel kruisbestuiving plaatsvindt. In het honoursonderwijs worden studenten dus uitgedaagd om over de grenzen van het eigen vakgebied heen te kijken en doen docenten ervaringen op die kunnen worden meegenomen naar het reguliere onderwijs.

Aanbod voor iedereen

De Honours Academy wil een plek zijn voor iedereen, waar vwo-scholieren en universitaire studenten het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarvoor zijn vijf onderwijsprogramma's ontwikkeld, die zich richten op vwo-scholieren, bachelorstudenten en masterstudenten.

Pre-University College & Classes

Voor vwo-scholieren biedt de Honours Academy het Pre-University College en de Pre-University Classes aan. Deze twee programma's zijn gericht op scholieren die op zoek zijn naar meer uitdaging naast hun reguliere schoolwerk en interesse hebben in de wetenschap. Het doel is om scholieren te helpen bij het vinden van hun interesses en hun talent verder te ontwikkelen. De deelnemers worden begeleid door de Universiteit Leiden, waardoor ze alvast kunnen ervaren hoe het is om student te zijn.

Honours College

Het Honours College is het programma voor bachelorstudenten die naast hun reguliere studie extra onderwijs kunnen en willen volgen. De studenten kunnen ervoor kiezen om een facultair traject (30 EC) te volgen op hun eigen of een andere faculteit. Kenmerkend voor het Honours College is het contact tussen ambitieuze studenten en de kruisbestuiving tussen verschillende vakgebieden. Iedereen die het traject succesvol afrondt krijgt een certificaat en blijft betrokken bij de Honours Community.

Honours Classes

De Honours Academy biedt Honours Classes aan voor studenten die naast hun studie meer willen en kunnen. Voor bachelorstudenten zijn er Bachelor Honours Classes (5 EC), voor masterstudenten de Master Honours Classes (5-10 EC).  De Honours Classes zijn kleinschalig, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Het aanbod wordt jaarlijks opnieuw samengesteld, waardoor classes actueel zijn en aansluiten bij het maatschappelijke debat.

(International) Leiden Leadership Programme

Voor masterstudenten is er het Leiden Leadership Programme (20 EC), dat wordt gekenmerkt door de focus op persoonlijke ontwikkeling en samenwerking in de context van een organisatie. Studenten leren om hun eigen en elkaars kwaliteiten in te zetten, waarbij de praktijkopdracht binnen een organisatie een centrale plek inneemt. Het Engelstalige International Leiden Leadership Programme (5 EC) voegt hieraan een internationale dimensie toe, doordat de studenten afkomstig zijn van over de hele wereld.

Impact Challenges

De Impact Challenges zijn extracurriculaire, projectmatige opdrachten waarbij studenten samen toewerken naar het oplossen van een actueel probleem van een van de partners van de Honours Academy. De meeste Impact Challenges zijn enkel toegankelijk voor masterstudenten. Aan bepaalde Impact Challenges kunnen ook gevorderde bachelorstudenten deelnemen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.