Universiteit Leiden

nl en

Master Honours Classes & Challenges

Onderwijs

Master Honours Classes & Challenges bieden onderwijs dat kleinschalig, innovatief en interdisciplinair is. Studenten van alle faculteiten combineren hun kennis en worden uitgedaagd om buiten de gebaande paden te denken. Centraal staat het aanpakken van complexe vraagstukken.

Masteronderwijs

Master Honours Classes & Challenges delen veel van de kenmerken van het masteronderwijs aan de Universiteit Leiden. Enkele belangrijke kenmerken zijn dat:

  • de vakken erop gericht zijn om de innovatieve en onderzoekende houding van studenten naar een hoger niveau te tillen;
  • de vakken een beroep doen op de creativiteit en originaliteit van studenten;
  • de vakken worden gegeven door zeer gemotiveerde docenten van de Universiteit Leiden, met ondersteuning van mensen met praktijkervaring in hun vakgebied.

Honoursonderwijs op masterniveau

Vakken die worden aangeboden als onderdeel van de Master Honours Classes & Challenges (5 of 10 EC) combineren allemaal theorie en praktijk, maar zij leggen hierbij verschillende accenten. 

  • Classes vervlechten theorie en praktijk binnen een bepaald thema. Je onderzoekt vanuit verschillende theorie├źn hoe een complex vraagstuk voor de samenleving - of voor specifieke groepen daarin - kan worden aangepakt. Aan de hand van kleinschalig, innoverend onderwijs denk je na over oplossingen voor betrokkenen. 
  • Challenges zijn specifiek gericht op het opdoen van praktijkervaring in een organisatie. Je werkt projectmatig aan een uitdaging in opdracht van een partnerorganisatie, zoals een maatschappelijke organisatie, gemeente of bedrijf. In kleine interdisciplinaire teams onderzoek je het probleem, ontwerp je oplossingen en presenteer je deze.

Na succesvolle afronding van de Master Honours Class of Challenge wordt de cursus vermeld als extra-curriculaire module op het diplomasupplement van het reguliere masterdiploma. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.